“Vigilante el ojo” ( shih origjinalin )

SYRI VIGJILENT

1
Tani që thyhet drita
Unë jam ngjyrë e tejdukshme

Jam këmbëngulëse në zë
Në bardhësinë e agimit;
Qielli i kthjelltë.

I vetmuar kalon një zog
Ashtu si një pikturë
N ‘kornizat e mia të dritares

Përmes xhamit një lule lulëzon
Një zog më në fund fluturon

2
Në brigjet e lumit
Sikur një zog i parajsës

Ylberi
Mbi mal
Syri Vigjilent

3
Me krahë të purpurta
Zogu fluturues
Vajosur me rrëshirën e qiellit
Na përkujton për e veprave tona voglat

Flaka ndizet
Ajo zgjat fluturimin
Dhe si i arratisur
depërton natën

Traducción de Edita Kuçi Uka   en La mirada desobediente

Añadir comentario

Your email address will not be published. Required fields are marked *